Betrouwbare informatie over onderwijs op afstand en weer op school

Tips voor het organiseren van de eindmusical

Het schooljaar loopt ten einde, hét moment voor de eindmusical van de leerlingen uit groep 8. Maar wat mag wel en wat mag niet in deze coronatijd? En hoe pakken andere scholen het aan? Een overzicht.

Wat adviseert de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid adviseert scholen terughoudend te zijn met het organiseren van activiteiten. De afsluiting van een schoolperiode is voor leerlingen erg belangrijk. Een eindmusical voor groep 8 is daarom onder voorwaarden mogelijk.

De activiteiten vinden bij voorkeur buiten plaats en met de vaste eigen groep. Verder gelden de algemene regels voor bijeenkomsten: tot 1 juli komen maximaal 30 personen bijeen. Per 1 juli maximaal 100 personen (mits de versoepelingen doorgaan). Natuurlijk met 1,5 meter afstand.

Digitale mogelijkheden

Scholen hebben de afgelopen periode meer dan ooit gebruikgemaakt van digitale middelen zoals videochatapplicaties en filmopnames. Ook voor de eindmusical bieden deze middelen mogelijkheden. Uiteraard wel met inachtneming van de privacy van leerlingen.

Zo pakken andere scholen het aan

Benieuwd hoe andere scholen het aanpakken? Op de website van de Onderwijsconsument vind je een aantal voorbeelden. Wil je het echt grootst aanpakken? Kijk dan eens naar de 27 scholen in de regio Purmerend en de Beemster die de handen ineen hebben geslagen en die hun eindmusical op de regionale televisie laten uitzenden.

Terug