Betrouwbare informatie over onderwijs op afstand en weer op school

Meedoen met les op afstand

Bijna alle leerlingen van Nederland volgen op dit moment onderwijs vanuit huis. Maar hoe geef je goed les op afstand in het primair onderwijs?

Op po.lesopafstand.nl vind je alle betrouwbare informatie die je nodig hebt voor het verzorgen van onderwijs op afstand. Denk aan het organiseren van online lessen, het geven van instructies, toegang tot (digitaal) lesmateriaal en opdrachten, toetsen en online samenwerken met leerlingen. Bovendien vind je een overzicht van toepassingen, leermiddelen en leveranciers (inclusief de ondersteuning die zij nu bieden) en verwijzingen naar inspiratie en tips op andere websites.

Les op afstand is een initiatief van Kennisnet in samenwerking met het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en saMBO-ICT. Ook andere organisaties zoals CITO, SLO,  NRO, Leermiddelenmakers, het Lerarencollectief en ResearchEd hebben een inhoudelijke bijdrage geleverd.

Kennisnet is in de regel heel terughoudend met het noemen van voorbeelden van individuele aanbieders. In de huidige situatie kiezen we voor een praktische aanpak, en noemen daarom toch concrete voorbeelden.

Laat je inspireren

Doe mee

Je tips, suggesties voor verbeteringen en toevoegingen aan het overzicht van leveranciers kun je via ons loket achterlaten:

Ga naar het loket

Terug