Betrouwbare informatie over onderwijs op afstand en weer op school

Leveranciers LVS-toetsen 

Boom LVS

De toetsen van het Boom LVS scoor, normeer en analyseer je in het online testcentrum. Je vindt daar alle resultaten van de door jouw leerlingen gemaakte toetsen: summatief en formatief. De formatieve, verdiepende analyses kun je gebruiken om je lesaanbod op individueel of groepsniveau nog beter op de behoeften van je leerlingen aan te passen. Nog geen verdiepende analyse gemaakt? Lees in deze handleiding hoe je dat doet.

Had je voor de meivakantie een toetsmoment gepland en kan deze nu geen doorgang vinden? Alle toetsen van het Boom LVS kun je in elke maand van het schooljaar afnemen, dus ook nog in mei of juni.

Hulp nodig of vragen? Mail of bel met de klantenservice van Boom: klantenservice@boomtestonderwijs.nl of 020-524 45 14.

Bureau ICE (IEP)

Meer weten over het IEP LVS? Ga naar hun website voor alle informatie.

Top 3 van veelgestelde vragen:

Is het zinvol om de IEP LVS-toetsen te laten maken door mijn leerlingen?

Ja, lees de uitgebreide toelichting van het IEP LVS inclusief een beknopte planning hoe je je weken kunt invullen tot aan de zomervakantie.

In het kort:

In mei en juni geven we de groep 7-leerlingen normaal gesproken het voorlopig schooladvies. Hoe doen we dat nu?

Je kunt de leerlingen de toetsen van het IEP LVS laten maken zoals je gewend bent. Dan krijg je een berekend pré-advies. De leerlingen van groep 7 hebben al vele jaren onderwijs op jullie school achter de rug. Zij zijn in al die onderwijsmaanden in meer of mindere mate vaardiger geworden in taalverzorging, lezen en rekenen. Laat hen vooral ook de hart-handen-instrumenten invullen.

Hoe krijg ik zicht op het welbevinden van mijn leerlingen?

Dat kan met het instrument Sociaal-emotionele ontwikkeling van het IEP LVS.

Het IEP-team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Dat kan via 088 5569800 of via iep@bureau-ice.nl, en op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Cito LVS

Via nieuwsbrieven en deze speciale pagina blijven we je zo goed mogelijk informeren.

Advies: hoe ga je nu om met de LVS-toetsen?
Nu we weten dat de basisscholen 11 mei weer open gaan, is ook de vraag voor veel scholen: ‘Gaan we de reguliere LVS-afnames juist wel of juist niet doen, nog dit schooljaar?’ We verwijzen nog graag even naar het advies dat we al eerder stuurden in deze nieuwsbrief. Een korte samenvatting:

Aanvullende tips:

Handig! Vragenhalfuurtjes LVS-toetsen, waarin je via Teams jouw specifieke situatie of vragen online kunt voorleggen aan adviseur Simone én kunt sparren met de andere deelnemers.

Ook goed om te weten:

Dia-LVS

Nu de scholen (grotendeels) gesloten zijn, wil je als leraar weten hoe jouw leerlingen zich ontwikkelen. Wat de groei is die zij doormaken en wat de volgende stap moet zijn. Voor vragen over het gebruik en mogelijkheden van ons leerlingvolgsysteem, kun je met ons contact opnemen. Een van onze adviseurs zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen voor een digitale afspraak!

Hulp nodig? Mail of bel met de helpdesk van Dia: 050-820 0120 of basisonderwijs@diatoetsen.nl.

Terug