Betrouwbare informatie over onderwijs op afstand en weer op school

Alles over les op afstand

Op de pagina’s hieronder vind je alle betrouwbare informatie die je nodig hebt voor het verzorgen van onderwijs op afstand in het primair onderwijs. Hoe richt je je onderwijs in en hoe geef je instructie op afstand? Hoe werk je samen met collega‚Äôs en hoe laat je leerlingen samenwerken? Welk (digitaal) lesmateriaal kun je gebruiken en hoe ga je om met toetsen? En hoe houd je op een veilige manier contact?

Ook vind je een overzicht van toepassingen, leermiddelen en leveranciers (inclusief de ondersteuning die zij nu bieden) en verwijzingen naar inspiratie en tips op andere websites.

Uitgelicht

Kaarten PO-Raad voor het inrichten van je onderwijs

De PO-Raad publiceert 4 kaarten, gericht op de inhoudelijk focus en inrichting voor de groepen 1 t/m 8 met ondersteunende vragen voor schoolteams, schoolleiders en schoolbestuurders.

Ga naar de kaarten van de PO-Raad

Aanvullend lesmateriaal op Wikiwijs

Op Wikiwijs verzamelen we met elkaar tips voor concrete lesmaterialen per bouw. Ben je op zoek naar gratis aanvullend digitaal lesmateriaal naast de methodes? Voor zowel instructie, verwerking als het zelf maken van lesmateriaal kun je bij Wikiwijs terecht.

Ga naar aanvullend lesmateriaal

Privacy-quickscan applicaties

Les op afstand leidt tot nieuwe behoeftes aan en enthousiasme voor het gebruik van allerlei applicaties die op internet te vinden zijn: van videochat tot digitaal toetsen en oefenen. We krijgen steeds vaker vragen binnen of iets AVG-proof is. De Privacy-quickscan geeft daarom een eerste beeld van een aantal privacy-aspecten van veelgebruikte apps.

Ga naar de Privacy-quickscan applicaties

Terug